Doei doei, Dominica!

01-01-2024 | 2023 - 2024

Met het einde van een week die gevuld was met activiteiten en gezelligheid, was het helaas tijd om weer te vertrekken uit Dominica. We lieten de schone regenwouden en prachtige watervallen, samen met de authentieke locals, achter om te vertrekken naar Curaçao.

We vertrokken alleen zeker niet meteen om twaalf uur ‘s nachts. Toen waren we nog druk bezig met het vieren van Oud en Nieuw! Maar na een (korte) nacht was het ’s ochtends tijd om het schip op te ruimen en klaar te maken voor vertrek. De bijboot uit het water en uit elkaar halen, het dekzeil weghalen, alles opruimen, het moest allemaal nog. Maar, toen we dit eenmaal voor elkaar hadden, was het dan ook meteen na de lunch tijd om écht te vertrekken uit Dominica, en te starten aan onze 3-5 daagse oversteek naar Curaçao.

We pakten meteen ons oude ritme van wachten en school weer op, dus voor de helft van de groep meteen weer bikkelen voor toetsen. Tegelijkertijd ging de andere helft aan de slag met de zeilen en meer. Verder verliep de dag geleidelijk, iedereen moest duidelijk weer opwarmen wat ertoe leidde dat de dag in zijn geheel op een gemakkelijk tempo liep, behalve toen wij bijna een vis vingen. Helaas is die ontsnapt, en daarna niet meer op komen dagen.

Met het vertrek uit Dominica begon niet alleen een nieuwe oversteek, maar ook een nieuw jaar. Dit betekende veel goede voornemens en ook het begin van het „Wij-zijn-al-halverwege“-gevoel, zelfs als dit pas (of, beter gezegd, al) over twee weken is! Iedereen aan boord kijkt ook super uit naar Curaçao, en iedereen aan boord hoopt ook dat ze thuis ons niet teveel hebben gemist tijdens Oud en Nieuw.

Een fijn nieuw jaar gewenst aan allen,
Felix