Curaçao, blijdschap en verdriet

04-01-2024 | 2023 - 2024

LAND in zicht! We zagen eerst Bonaire en dan na twaalf uur ‘s avonds, dus eigenlijk op 5 januari 2024, zagen we Curaçao. Het was deze keer anders vergeleken met de grote oversteek omdat we toen achttien dagen op het water waren geweest en nu hadden we maar vier dagen gezeild. Alsnog was het leuk om land te zien.

Iedereen aan boord verheugt zich op Curaçao, ook vanwege het gemak weer Nederlands te kunnen gebruiken als voertaal. Alleen tijdens het bellen en onderling aan boord spreken we Nederlands, maar onderweg komen we verder heel weinig Nederlandssprekende mensen tegen. Nu varen we naar een eiland vol met Nederlandstaligen dus die Spaanse lessen die we krijgen, zullen ons pas in Panama en Cuba weer helpen. Curaçao gaf mij ook een vreemd gevoel omdat weer een van onze mede-SaS’er zou afstappen. Ik vind het echt heel rot, ergens zo hard voor werken en er dan halverwege mee moeten stoppen.

Op Curaçao komt wel Alex (matroos) weer aan boord die ook tijdens Harlingen-Tenerife al heeft meegevaren. Daar kijkt iedereen wel erg naar uit!

Gaius