1e kerstdag en vrije tijd

25-12-2023 | 2023 - 2024

Hallo allemaal! Vandaag was weer een topdag! We begonnen met schoonmaken en daarna de kerstdozen! Eerst kregen we de gezamenlijke doos. De SaS’ers van vorig jaar hadden voor ons een doos aan boord gebracht. Iedereen kreeg een brief van iemand van het jaar voor ons. Ik ben nummer één (het beste nummer) dus ik kreeg van de nummer één van vorig jaar een brief, de nummer twee van vorig jaar had een brief geschreven voor de huidige nummer twee, enzoverder. Voor de rest zat er nog eten in zoals popcorn en ingrediënten om pepernoten te maken en ook nog een kerstmuts! Daarna kreeg iedereen z’n eigen kerstdoos. Iedereen verspreidde zich een beetje over de boot en opende zijn doos. Normaal vier ik niet echt Kerst thuis maar dit was wel echt heel erg leuk. Er zat eten in, veel kaartjes, foto’s van vrienden en familie, een shirt en een TRX. Ik ben er echt heel erg blij mee!

Maar dit was nog niet alles! Na de kerstdozen gingen we lunchen en kregen we vrije tijd. Aan land zat iedereen een beetje te kloten met de wifi omdat de wifi niet zo goed is. Bellen ging amper maar ik heb op zich wel goed contact kunnen hebben. Na een uurtje contact met thuis kwamen we nog een chauffeur tegen van een busje die ons wat lokale muziek liet horen. Daarna hebben wij ook nog via bluetooth in zijn auto Habiba van Boef laten afspelen, hij vond het erg goed. Toen zijn we doorgelopen naar een restaurant met een hele aardige vrouw. Hier hebben we hele lekkere kip met rijst en stoofvlees gegeten. Verder viel het me op dat er echt hele sociale, gezellige mensen zijn hier. Ze komen allemaal gewoon naar je toe vragen hoe het gaat en maken een leuk praatje. Het is heel erg leuk om te zien dat het heel anders is dan in Nederland. Iedereen rijdt bijvoorbeeld met keiharde muziek in de auto voorbij. Op de terugweg zijn we nog in een heel klein supermarktje geweest en hebben we wat te drinken gehaald. De laatste 45 minuten hebben we nog even kunnen bellen met thuis.

En er is iets gebeurd wat nog nooit is gebeurd, de docenten hebben de keukendienst voor een dag op zich genomen, en dat op 1e kerstdag! We hebben echt heerlijk gegeten. Daarna hadden we een aankomstfeest met muziek en wat tapas. De meesten hebben toen weer buiten geslapen.

Tot ziens en alvast een gelukkig nieuwjaar!
Thijmen