Aankomst Dominica

24-12-2023 | 2023 - 2024

De aankomst in Dominica valt ook nog onder de scheepsovername. Als machinist moest ik samen met de andere twee machinisten het neerlaten van het anker voorbereiden. Dit houdt in een extra generator aansluiten en een kabeltje leggen van het ankerhok naar de machinekamer. Vanaf daar namen de stuurmannen en bootsmannen het over met het ankeren zelf. Het aankomen in de baai heb ik zelf niet meegemaakt, omdat ik in hut zeven het wasbakje aan het ontstoppen was. Ook dat is het werk van een machinist.

Eenmaal na het ankeren was het nog even de kabel teruglopen van de machinekamer naar het ankerhok. Toen dit allemaal gedaan was mochten we gaan zwemmen in de Caribische wateren. We hebben een joylijn opgehangen aan de onderste ra zodat we vanaf de zijkant van de boot het water in konden springen. De rest van de dag hebben we gezwommen en gechilled.

Welcome to the Caribbean!

groetjes
Stijn