Eindelijk huisdieren aan boord

10-11-2023 | 2023 - 2024

Tijdens de nachtwacht was er een vliegende vis aan boord gesprongen! Tot grote teleurstelling van Sander was de vis teruggegooid, maar de vis leefde nog dus hij kon het wel begrijpen. Gelukkig duurde die teleurstelling niet lang, want vlak voor het elf-uurtje hoorde een van de SaS’ers de hengel ratelen. We hadden beet! Al snel stond er een hele groep leerlingen te kijken naar hoe de tonijnachtige vis uit het water gehaald werd. De eerste echte vis was gevangen. En het was geen kleintje! Hij was zo’n 50 cm lang en wel 5 kilo zwaar!

Samen met biologiedocent Mark, heeft Sander de vis ontleed. Gelijk een biologiepracticum voltooid! De keukendienst kreeg de vis en heeft een heerlijke sashimi gemaakt voor het avondeten!

Samen met mijn hutgenoten was ik in de hut gezellig aan het praten en iedereen was om de beurt aan het douchen. De douchestop van 5 dagen was namelijk ook eindelijk voorbij! Ik ging vroeg naar bed, want ik ging de wacht van 12-4 in. Maar toen ik nog even in mijn bed aan het lezen was, hoorde ik een gerucht. Zijn er luizen aan boord? Als dat maar goed gaat…

We hopen het maar!

Groetjes,
Noortje <3