Kriebel kriebel…

11-11-2023 | 2023 - 2024

Vandaag was het weer een nieuwe zonnige dag! De schoolploeg is opgestaan en startte fris en fruitig aan hun schoolwerk. De 8 tot 12 wacht had het maar druk want ze hadden maar liefst 12 zeilen gezet! Hierna was het mijn beurt om wacht te lopen. Het begon allemaal positief, de zon scheen, muziekje stond aan en  we hadden een super lekkere lunch. De vis die we de dag daarvoor hadden gevangen bleek niet het enige huisdier dat School at Sea 23/24 dit jaar zou mee nemen….

Maaaaar toen begon de ellende…. Gisteren hadden we namelijk iemand die een luis had gevonden in zijn hut, dus dat betekende kammen! En ja hoor er werden luizen gevonden. Ook de rest van de mensen in die hut werd gecheckt en daar werden ook nog meer luizen gevonden en als je allemaal zo dicht op mekaar woont dan is er een grote kans dat er meer mensen rondlopen met diertjes in hun haar. Het was de taak van onze wacht om iedereen van de boot te controleren op luizen. Haar nat, bakjes met water klaar en kammen maar! Ik voelde me al helemaal een luizenmoeder. Helaas werden er best veel luizen en neten gevonden, bij veel verschillende mensen.

Sam zegt dat dit tijdens SaS normaal is en elk jaar minimaal één keer voorkomt. Het enige nadeel is dat we allemaal heel erg veel moeten kammen! Morgen is het weer de taak van mijn wacht om bij iedereen een check te doen. Verder is het gewoon belangrijk dat we onze haren in een knot doen, niet al teveel knuffelen en gewoon heel veel blijven kammen. Hopelijk nemen we onze huisdieren niet mee naar Tenerife!

Pien