Sanders geluksdag

12-11-2023 | 2023 - 2024

Sander is de onderwijscoördinator hier aan boord. Hij zorgt dat alles met school goed loopt en hij regelt alles met de scholen. Hij is nu ook even de wiskundedocent aan boord omdat heel veel leerlingen veel vragen hebben over wiskunde. Sander is heel serieus bij alles wat met school te maken heeft. Hij maakt ook veel grapjes over dat iemand nog een toets kan maken. Dat is meestal in de avond. Wat wel grappig is, is dat hij enorm blij wordt van vissen, dieren die hij kan redden of soms ook opeten en ook waar hij heel blij van wordt is als mensen toetsen gaan maken.

Sander en Sam hebben een hobby: vissen vangen. De lijn is zo’n gevlochten koord in plaats van een normale vislijn, dus dan weet je al dat het serieus wordt. Je kan de hengel horen afgaan als er een vis aan hangt. Du toen Sander weer hoorde dat er een vis aan de lijn trok, rende hij vol enthousiasme naar het achterdek. Iedereen die in de salon en eetzaal zat, ging toekijken. Uiteindelijk lag de vis binnen de boot en iedereen keek toe hoe hij spartelde. Het was een mahi mahi. Dat is een soort geelblauwe vis met een dunne lange vin op zijn bovenlijf. Iedereen zei gelijk ook dat we de vis moesten eten. Maar Sander zei dat hij nog een veel grotere vis ging vangen en dat dit een kleintje was, dus deze mocht nog terug in de zee. Eerder die dag was er ook al een ander klein visje gevangen en die was ook teruggegooid. maar dat had bijna niemand mee gekregen. Kortom: vandaag twee vissen gevangen! Quote van Sander: de dag kan niet meer stuk.

Nadat al de gekkigheid op het achterdek weg was gevallen, ging iedereen weer aan het werk. Ik heb toen een wiskundetoets gemaakt. Het is eigenlijk best gek hier aan boord omdat je eigenlijk zelf bepaalt wanneer en hoe laat je de toets maakt. Je mag ook van Sander een toets om 9 uur ‘s avonds maken. Normaal zou dat heel gek zijn maar hier gebeurt dat gewoon. Elke keer als je naar Sander toe loopt tijdens school, krijgt hij een enorme glimlach op zijn gezicht omdat hij denkt dat je komt vragen of je een toets mag maken. Vandaag is Sander al 10 keer vrolijk geworden, want er zijn 10 toetsen gemaakt vandaag.

Ohja en vandaag heeft Sam ook zijn baard eraf geschoren. Hij liep door de gang en iedereen keek op om te kijken wie daar liep, maar het was gewoon Sam. Het staat hem zeker goed hoor, maar stuurman Ed lachte Sam uit en Sander zei dat hij hem nog maar met moeite herkende.

Vandaag was dus zeker een leuke dag, en dan vooral voor Sander.

Pieter