Eten voor de kindjes

09-11-2023 | 2023 - 2024

Vanochtend werd ik wakker. Bart (onze kok) moest er wel even zijn best voor doen volgens mij want ik heb het gevoel dat hij er al even stond, oepsie. Ik heb me toen snel klaargemaakt en was als eerste van de keukendienst klaar. Iemand had zich nog een keertje omgedraaid na Bart zijn bezoekje en was weer ingeslapem, dat gebeurt wel vaker hier…Ik heb het gevoel dat vandaag de eerste dag is dat echt niemand meer zeeziek is, ook niet in de keuken. Echt fijn! We zijn mensen gaan wakker maken voor het ontbijt en ik moet zeggen; je kon wel ruiken dat we al bijna een week een douchestop hebben.

De keukendienst verliep heel goed, het eten stond er en het ging snel. Bij de lunch hebben we ook goed gekookt voor de twee vega’s onder ons. Zij hadden een omelet met groente en dan gewoon de aardappels en boontjes. Echt iedereen had dus lekker eten! Het lijkt me echt wel lastig als je steeds anders of minder lekker moet eten dan de rest dus ik was blij dat we rekening hebben kunnen houden met iedereen!

Voor het vieruurtje hebben we superlekkere brownies gebakken en er ging bijna niks mis, behalve dat ik een zakje gist in de browniemix heb gegooid in plaats van bakpoeder.

We hebben het gewoon door het beslag geroerd en zijn ermee doorgegaan alsof er niks is gebeurd. De brownies waren heel goed dus misschien is het wel een nieuwe uitvinding voor het beste recept. Ook hebben we apart een glutenvrije brownie gebakken.

Ik vind de verantwoordelijkheid als keukendienst echt heel leuk. Je hebt het gevoel dat de rol die je krijgt heel belangrijk is en dat is natuurlijk ook zo, maar daarom vind ik het juist leuk. Het is zo’n grote verantwoordelijkheid en ik vind het erg leuk dat wij dat vertrouwen krijgen en ik neem mijn rol daarom heel serieus. Ik heb in de keuken het gevoel dat je fouten mag maken als je er maar van leert en met koken word je daar ook snel beter in. Je leert dan echt veel dus ik kijk ook al uit naar de volgende.

Het is nu dag twee van A Coruña naar Tenerife en we zeilen nu met 9 zeilen, dat is het meeste dat we tot nu toe hebben gedaan. De boot ligt daardoor constant een beetje schuin dus dat was in de keuken niet heel handig maar ook wel een leuke uitdaging. Als je op de handigste manier in de keuken wilt werken, moet je dat ook niet op een varend schip gaan proberen.

Aan het water is te merken dat we richting het warme weer varen. Ik moest na mijn keukendienst nog wachtlopen van 00:00 tot 4:00 uur en tijdens een rondje dek lag de eerste vliegende vis op het dek! Binnen is het ook al best warm nu, maar ik mag pas verder zeuren als het hier boven de 30 graden is. Verder vond het een lange, geslaagde dag waarin ik veel heb geleerd en ook veel plezier heb gehad, maar eerlijk; ik ben ook heel blij dat het eten de komende 10 dagen door iemand anders gemaakt wordt.

Kusjes van nr 33,
Noor