Aangekomen in Frankrijk

25-10-2023 | 2023 - 2024

Op woensdag 25 oktober had ik van 06:00 tot 09:00 uur wacht met prachtige sterren toen we te horen kregen dat vandaag de dag is dat we aan zouden komen in het enige echte Frankrijk! Zo was het de rest van de dag afwachten op het moment dat we dichterbij land kwamen. Na een paar uur op zee met dolfijnen kwamen we aan in L’Aber Wrac’h, een prachtig klein Frans dorpje met veel rotsen en windsurfers. Bij aankomst konden we rekenen op ontzettend veel belangstelling van mensen die langs wandelden. Wij waren het hoogtepunt van hun dag met zo’n prachtig groot schip met allemaal tieners. Mensen maakten veel foto’s van ons hier en vanaf het water en het land maar die zullen wij nooit te zien krijgen.

Heel veel meer dan een mooi dorpje met een haventje is L’Aber Wrac’h niet want tijdens de vrije tijd die middag merkten we dat het dorpje grotendeels leeg was. De meeste mensen kwamen hier om te varen of te windsurfen. Hoe dan ook: het was een prachtige dag na een paar minder spectaculaire dagen op zee en de eerste bestemming buiten Nederland is BEREIKT!

Inge