Sailmail

26-10-2023 | 2023 - 2024

Weer een nieuwe dag in Frankrijk. Vandaag (de tweede donderdag van SaS) stond in het teken van de sailmail, maar daar later meer over. Eerst is het tijd voor de rest van de dag, want sailmail komt pas rond het avondeten binnen.

De dag begon zoals altijd om 07:30 uur met het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd voor school.

Onze schooldagen zien er ongeveer zo uit:
08:00 begin school
09:30 korte pauze
11:00 tijd voor het 11-uurtje
12:30 lunch
14:30 korte pauze
16:00 tijd voor het 4-uurtje

Tijdens school mogen we zelf bepalen welke vakken we op welk moment behandelen. Na school kregen we even vrije tijd en mochten we het stadje in. De groep splitste zich op in verschillende groepjes: sommigen gingen hardlopen, anderen gingen winkeltjes kijken. Ik ging met een groepje voetballen!

Om 18:30 uur moesten we weer terug op de boot verzamelen voor het avondeten, heerlijke pasta carbonara gemaakt door de keukendienst en de kok Bart. Na het eten was het tijd voor het leukste moment van de week: SAILMAIL!!

Sailmail is de mail die wij elke week versturen en ontvangen van onze ouders. Elke zondagavond wordt onze zelfgeschreven mail naar onze ouders verstuurd waarin we vertellen wat we hebben gedaan en meegemaakt.  Dan, op donderdagavond rond 17:00 uur, krijgen we de reactie van onze ouders binnen!! Superleuk dus!! Maar sommige ouders moeten nog wel wat aan hun sailmailskills werken, dus…

Tipsss voor de ouders die de sailmail terug sturen:

  • als je kind bepaalde stukjes naar specifieke mensen stuurt, laat die mensen dan ook een stukje terugschrijven en knip en plak dat in de mail
  • beantwoord de vragen die je kind in de vorige mail gesteld heeft.
  • vertel een beetje over hoe het thuis gaat en wat er gebeurd is in de afgelopen week.

Voor ons is deze mail vrijwel het enige contact met thuis. Dit betekent dat de kinderen op de boot er veel waarde aan hechten en het zeker ook veel emotie losmaakt. Iedereen is blij om weer even iets van thuis te horen, en te weten hoe het met iedereen thuis gaat. Kortom: sailmail is zeker een hoogtepunt van de week!

Jill