School, school en nog eens school…

27-10-2023 | 2023 - 2024

Vandaag begonnen we met een heerlijk ontbijt bestaande uit yoghurt met fruit en muesli. Na deze lekkere versnapering was het tijd om met school aan de bak te gaan. Geweldig maar niet heus. Op zich viel schoolwerk in de ochtend behoorlijk mee. Zo’n schooldag aan boord van de Thalassa begint met het maken van een dagplanning. Hierbij stel je jezelf de vragen: wat ga ik doen deze dag en hoeveel tijd heb ik hiervoor nodig? Vragen waar je meestal niet heel veel over na hoeft te denken. Voor de rest zit iedereen zich te focussen op schoolwerk met een lekker muziekje op. Als je vragen hebt, vraag je even een docent om hulp, die je het met veel enthousiasme wil uitleggen. Begrijp je het niet? Dan legt de docent het nog eens uit. Domme vragen bestaan niet!

Na een ochtend school gedaan te hebben werden we naar de salon geroepen. O jee…Sam (de kapitein) had ons wat te vertellen! Er werd verteld dat we meer om ons heen moeten kijken, ons meer verantwoordelijk moeten voelen en dingen sneller en beter moeten opruimen.

Na de lunch ging het andere deel van de groep de wandeling maken die de rest gisteren al mocht meemaken. Het deel dat achterbleef mocht heerlijk door met hun schoolwerk. Gelukkig kwam het vieruurtje heel snel, POFFERT! Toen de schooldag eindelijk voorbij was, mochten we een rondje wandelen of voetballen. De dag werd heerlijk afgesloten met moussaka. Ik had er nog nooit van gehoord, maar lekker dat het was!. Nu de dag gezellig afsluiten met wat spelletje en geklets en dan een goede nachtrust pakken voor de volgende dag.

JoeJoe!
Jing