Rotdagen zijn ook dagen

24-10-2023 | 2023 - 2024

Ook School at Sea heeft zo zijn ups en zijn downs. Vandaag, 24 oktober was voor mij een down. We zijn onderweg van Den Helder richting Frankrijk en iedereen draait een wacht van drie uur lang, twee keer per dag. Mijn wacht is van drie tot zes uur en dit betekent dat ik in de nacht op moet staan. Zo ook de nacht van 23 op 24 oktober. Om slaap in te halen sloeg ik vandaag het ontbijt over en begon de dag rond twaalf uur in de middag. Het was een rustige middag, want veel mensen waren zeeziek, moe of hadden hoofdpijn. Niemand had echt zin iets te doen. Om 15:00 uur begon mijn middagwacht, het was bewolkt buiten, maar er was geen regen. Tijdens de wacht hadden we niet heel veel te doen en het duurde best lang.

Maar toen zagen we de eerste dolfijnen! Ze zwommen met ons mee en iedereen was in no time op het dek te vinden om de dolfijnen te bewonderen. Dit was echt het lichtpuntje van de dag en de stemming sloeg helemaal om. Direct na het avondeten ging ik naar bed zodat ik weer energie had voor de wacht om 03.00 uur.

Deze dag was dus niet de beste dag van alle dagen tot nu toe, maar ook deze dag hoort bij ons SaS avontuur. We zijn weer een stukje dichterbij de Cariben en we leren ook dat niet elke dag leuk hoeft te zijn. En zelfs rotdagen hebben leuke momenten!

Indy