De eerste schooldag

21-10-2023 | 2023 - 2024

Vandaag was onze tweede dag in Den Helder, en ook onze eerste schooldag!

Meteen na het ontbijt begonnen we met studeren. Het was best raar om zo zelf te werken zonder les te krijgen. En natuurlijk ook omdat het een zaterdag was. Ik heb zelf de hele dag aan bio gewerkt maar ook nog genoten van mijn eigen leesboek. Ik vond het zelf studeren makkelijker dan dat ik had verwacht, vooral omdat je zelf kiest wanneer je welk vak gaat doen. Verder mochten sommige mensen in de middag met Bart (de kok) mee naar de markt omdat ze de dag ervoor een van de musea hadden gemist. Zij waren toen aan boord gebleven omdat ze of keukendienst hadden of omdat ze hielpen met schoonmaken.

Tijdens het studeren kregen we ook nog snacks: als vieruurtje suikerbrood met boter en daarna nog wat snoep dat de eigenaren van de Thalassa gebracht hadden voor ons. Al met al was het een prima dag.

Zaterdagavond is filmavond en dit was onze eerste. We hebben Moana gekeken. Er was in de salon een scherm opgehangen voor de filmprojector en iedereen zat verspreid door de salon te kijken, heel gezellig. En morgen heerlijk een uur langer slapen, want op zondag begint school een uurtje later. Behalve ik dan, want ik heb morgen keukendienst dus ik moet er om 7 uur uit. Maar daar kijk ik nog steeds best naar uit!

Fiene