Daar gaan we weer!

22-10-2023 | 2023 - 2024

Dag 9 van SaS 23/24 (de tijd gaat snel).

We zijn er nu echt klaar voor om eindelijk te vertrekken. We liggen nu anderhalve dag in Den Helder en krijgen bij het ontbijt van Sam te horen dat we niet maandag zullen vertrekken maar al vandaag in de middag! Iedereens gezicht lichtte op! Er zijn namelijk mooiere plekken dan Den Helder om aan te meren…

De verschillende wachten hadden allemaal verschillende taken voor het zeevast maken van het schip. De wacht waar ik in zat, kreeg knopenles van Ed. Andere taken waren het groentehok zeevast zetten, afval verzamelen en netten spannen. Dit was erg gezellig! De wacht van 15:00-18:00 uur mocht het schip de haven uitvaren (uiteraard met hulp van Sam). Veel SaS’ers waren bezorgd dat ze zich weer slecht zouden voelen door zeeziekte. Dat viel deze keer gelukkig allemaal heel erg mee. Het was ook nog eens mooi weer! Deze dag kon niet meer stuk.

In de avond begon mijn wacht van 18:00-21:00 uur. Er werd afgetrapt met een geweldige zonsondergang. Het grootzeil hebben we een paar keer gezet en gestreken om te oefenen met communicatie op een bewegend schip in het donker. Dit ging de eerste keer goed, maar er was nog wel ruimte voor verbetering. De tweede keer dat we het deden, ging het dan ook een stuk sneller en beter. We hebben dus weer wat geleerd!

Weerbericht van vandaag:
16 graden
windkracht 3
lichte bewolking
gemiddelde golven

Floris