Tonijnfestijn

28-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag was een feestje. We hebben namelijk vandaag weer twee vissen gevangen! Gister hadden we Willem, een bonito (een vis die heel erg lijkt op een tonijn) van zo’n 9 kg, gevangen. Vervolgens hebben we vandaag nog één vis gevangen die we konden opeten, een mahi mahi, en nóg eentje maar die was zo klein dat we hem terug hebben gegooid.

In de ochtend ging een van ons, een viskundige die bij een vishandel werkt, Willem en zijn mede-vis schoonmaken en fileren. Een paar geïnteresseerden keken mee en mochten zelfs af en toe een stukje in de vis snijden. Ook ik heb mijn steentje bijgedragen :).

Na een paar uur werk was de tonijn klaar en kon hij door naar de keukendienst. Bij de lunch werd Willem geserveerd bij de nasi en heeft iedereen niet één, maar zelfs twee stukjes gekregen. Iedereen genoot en zelfs een paar van de vegetariërs hebben stiekem een stukje geproefd. Een heus tonijn festijn.

Gijske