Een berg waar je warme spullen voor moet meenemen

16-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag worden we om kwart voor 6 vrolijk wakker gemaakt. Na het vullende ontbijt pakte iedereen snel zijn laatste spullen en worden de laatste wc’s nog snel schoongemaakt. We gaan vandaag de Teide beklimmen!

In de bus onderweg naar het startpunt van de hike merkten we al snel dat het landschap steeds minder groen wordt. Na een uurtje werden we met onze rugzakken en gedeelde backpacks afgezet bij een pad. Het avontuur kan beginnen! Door alle heftige verhalen van Sander heeft iedereen genoeg warme spullen mee, die gelukkig al gauw niet nodig blijken. Het was vandaag een mooie dag, super helder en warm. De eerste paar kilometers gingen we nauwelijks omhoog, maar op gegeven moment vielen er wel wat gaten tussen iedereen.

Na een paar kilometer hebben we weer op elkaar gewacht en de eerste pauze gehouden. En weer door, vanaf daar begon het echte steile stuk en dat kon je zien ook. Opeens struikelt iemand en valt bijna van het pad (en de berg) af, toch weer een stukje sensatie. De mensen die het zwaar hebben lopen voorop en de rest komt er achteraan, af en toe een liedje zingend. Het uitzicht wordt steeds mooier, we kunnen de zee zien en alle mooie bergen om de Teide heen. Met genoeg pauzes tussendoor komen we aan bij de top. Na het genieten van het uitzicht en wat leuke foto’s te hebben gemaakt gaan we met de kabelbaan terug naar beneden. De afdaling ging zo wel een stukje sneller dan de tocht naar boven, en het was supergezellig.

Nynke