Let’s get Spanish

17-11-2022 | 2022 - 2023

Vandaag zijn we met z’n allen op uitwisseling geweest. Na een snel ontbijt trokken we onze representatieve outfits aan en onze prachtige witte SaS polo’s. Na een klein stukje wandelen kregen we een warm welkom van de Spaanse kinderen, die ons een rondleiding gingen geven. We werden opgedeeld in groepjes en kregen een uitgebreide rondleiding door de school. In sommige klassen mochten we ook even binnenkijken, iedereen vond het heel leuk dat wij er waren. Na de rondleiding kregen we een presentatie over carnaval in Santa Cruz. Dat is blijkbaar het op één na grootste carnaval ter wereld en er komen 100.000’en mensen op af. Alleen het carnaval in Rio de Janeiro in Brazilië is groter.

Daarna deelden we ons op in groepjes en deden we allerlei spelletjes, die met carnaval te maken hebben. In de pauze speelden we basketbal met mensen van de school. We speelden heel netjes 2-2 gelijk. Ook kregen we een uitgebreid 11 uurtje met allerlei lokale tapas. We zongen ook allemaal lekker mee met de carnavalsmuziek en tussendoor wat andere nummers zoals de Nederlandse klassieker Let’s get Spanish.

Ze zouden later ook nog naar ons komen, dus we moesten ons nog even snel voorbereiden. We hebben allerlei koningsdagspelletjes klaargezet, van levend ganzenbord tot een quiz over Nederland. We hebben ze hartelijk ontvangen met Nederlandse muziek. Ze kregen een rondleiding en deden over de hele boot spelletjes. Ze mochten de mast en het kluivernet in onder toezicht. We hadden voor 4 uurtje heerlijk Hollandse hapjes. Iedereen had een geweldig leuke dag.

Pieter