Het carnavalmuseum

18-11-2022 | 2022 - 2023

Na de schoonmaakdag, vrije tijd, de Teide, de uitwisseling en andere dingen is iedereen vandaag weer tot de vroege middag bezig geweest met zijn schoolwerk. Ook is de 100e toets al gemaakt, dus dat gaat best netjes! Al zeggen Sam en Sander nog steeds wel dat iedereen achter loopt, maar oké…

Om 14:00 stond iedereen op de kade, want we gingen naar het museum over het carnaval hier in Tenerife.

Na een klein stukje lopen vanuit de haven waren we bij La Casa del Carnaval, Santa Cruz de Tenerife. Het carnaval op Tenerife is erg indrukwekkend en wordt bezocht door honderdduizenden mensen. Ze lieten ons alle posters zien van elke carnaval dat gevierd is van de jaren 60 tot nu. Elk jaar wordt de mooiste, best passende poster uitgekozen voor het carnaval. Ze vertelden ons over de geschiedenis van het carnaval en je kon de veranderingen ook mee zien gaan in de posters. Daarna kregen we prachtige jurken van de Carnaval Queens te zien en veel andere outfits die door het museum stonden.

In het museum hebben we zelf ook een paar posters gemaakt, geïnspireerd op de carnaval in Tenerife. Ook was er in het museum een grote verkleedkamer waar hoedjes, jurken, jassen, pruiken, brillen en nog meer spullen lagen. Mensen gingen zich verkleden en op het theaterpodiumpje ontstond een kleine modeshow.

Sofie