Hoe is de Teide eigenlijk ontstaan?

19-11-2022 | 2022 - 2023

We staan klaar om naar het natuurhistorisch museum van Tenerife te gaan. Is dat zinnig? Dat gaan we ontdekken want in dit museum gaan we wat leren over het ontstaan van de Canarische eilanden en Tenerife in het bijzonder.

Het museum gaat over de oorspronkelijke bewoners van het eiland (voordat de Spanjaarden kwamen) en de vulkanische activiteiten op de Canarische eilanden.  De planten en dieren die op of rond de

Canarische eilanden leven worden ook groot tentoongesteld in het museum. Voor de lees- en luistervaardigheid van Spaans is dit museum ook goed, omdat alles er in het Spaans geschreven is of wordt verteld. Dus het komt goed van pas om samen met iemand in het groepje te zitten die goed is in Spaans want die kan je dan goed helpen om alles te begrijpen.

Voor de rest heb ik veel nieuwe dingen geleerd over de oorsprong van de Canarische eilanden. Zo zijn wij er achter gekomen dat Tenerife is ontstaan uit 3 vulkanen die samen 1 vulkaan zijn geworden. Deze vulkaan is vervolgens ingestort en in de krater van die vulkaan is de Teide ontstaan.

Al met al was dit weer een prima afsluiting van de schooldag, want na het museumbezoek kregen we ook nog vrije tijd. Wel zonder telefoon deze keer… 

Steyn