Een drukke dag op de Thalassa

14-04-2022 | 2021 - 2022

De laatste dagen in Den Helder worden goed benut…

Een van de laatste dagen van SaS was vandaag aangebroken. Daarom begon het grootste gedeelte van de mensen aan boord ook met het inpakken van hun spullen. Ja ja na 6 maanden alles opbergen in grote plastic zakken is toch best wel gek. Afgelopen half jaar leek het alsof ik steeds van alles te weinig mee had, maar toen ik zo mijn tas zat in te pakken was ik toch wel verbaasd hoeveel er in mijn tas zat. 

Nadat de privé hut helemaal spic en span was en ook de hele vloerbedekking haarvrij was verklaard (aangezien we met 4 meiden met lang haar) in deze hut slapen, was het tijd voor een fotoshoot. 

Iedereen moest samen met Sam en Sander op de foto, deze komt namelijk op de achterkant van je SaS-story. Je zag dat zowel Sam als Sander deze foto’s natuurlijk geweldig vonden en bij de een was de foto dan ook net wat ongemakkelijker dan bij de ander. Toch zijn de foto’s wel heel leuk geworden, maar was iedereen ook wel blij dat we na een kwartiertje alweer klaar waren. 

Rond 12:00 mocht ik samen met een ander meisje aan boord en Sam boodschappen gaan doen. Morgen is namelijk HET grote eindfeest en daar moesten natuurlijk grootse inkopen voor worden gedaan. Na een halfjaar liepen we dan weer door de Appie. Heel gek, maar al snel ook wel weer heel normaal. Opeens konden we weer dingen kopen zoals bitterballen, echte goede kaas, hagelslag en andere Nederlandse dingetjes. Om de boodschappensessie goed af te sluiten kregen we ook een frikandelbroodje van Sam. 

Met tientallen tassen volgeladen met lekker eten voor het feest kwamen we terug. 

Nadat ook wij even hadden geluncht, zochten we met een groepje een speeltuintje op in de buurt waar we nog even gevoetbald hebben. Rond 16:00 waren we weer terug, want de keukendienst had een heerlijke apple-crumble taart gemaakt. 

Om 17:00 kwamen er 3 oud SaS’ers aan boord waar we alles aan konden vragen over onze thuiskomst, maar ook om ervaringen over onze reizen met elkaar te delen. Dit was heel gezellig en ook leuk om hun verhalen te horen. 

De rest van de avond genoot iedereen van deze een na laatste avond waarbij we ook nog aan een kade liggen, want morgen vertrekken we dan toch echt naar onze eindbestemming; Harlingen.