Frieten

13-04-2022 | 2021 - 2022

Vandaag hebben we eindelijk gedaan waar we lang naar hebben uitgekeken. 

Als we een bepaald aantal toetsen zouden verwerken in de resterende tijd die we nog hadden aan boord, waren ons verse frietjes in Den Helder beloofd… Volgens Sam misschien wel de beste frietjes van Nederland.

963, zoveel toetsen moesten we maken opdat we frietjes zouden krijgen in Den Helder. Het is misschien een goedkope truc van Sander en Sam om ons meer toetsen te laten maken, maar het werkte wel. Op het einde werden er nog verassend veel toetsen gemaakt waardoor het vandaag eindelijk (bijna) zo ver was. We hebben de 963 niet helemaal gehaald, maar wel een flink eind gekomen: tot 950. Dat was goed genoeg voor Sam en Sander, dus trakteerden zij op frieten. 

Na in de voormiddag nog even geklust te hebben, trokken we met z’n allen langs de kade op weg naar het frietkot. Als Belg kan ik bevestigen dat de frietjes van Den Helder inderdaad niet verkeerd zijn. Nadat iedereen gegeten had, gingen we terug naar het schip om de laatste klusjes nog af te maken. 

Er paar mensen (waaronder ik) hadden nog iets die avond om naar uit te kijken. Het was natuurlijk ook nog Champions League en dat hebben we live in de salon gekeken op een groot scherm. Atletico Madrid speelde tegen Manchester City en dankzij de doelpunten van de vorige wedstrijd slaagde City er in om een plek in de halve finale van de Champions League te scoren. 

Thibaut