Kikker in je bil

01-04-2022 | 2021 - 2022

Drie keer raden waar het blogje van vandaag over gaat…

Helaas was het alweer tijd voor mijn favoriete dag van het jaar. 

Mijn 1 april begon het vroegst, nog voor twaalf uur. Ik werd wakker gemaakt voor mijn wacht: “Doe je zeilbroek en zeillaarzen aan, want het regent echt heel hard.“ 

Ik wist dat het 1 april was en dat dit makkelijk een grap kon zijn, maar ik was net wakker dus ik dacht, het zal wel. Toen kwam ik boven, waar natuurlijk geen regen te bekennen was, een niet al te blij bemanningslid tegen. Waarom? Er was heel wat zout in de koffie gedaan. Over zout gesproken, dit was ook hetgeen wat wij aantroffen op onze nachtsnack. 

Hier enkele andere grappen en grollen die uitgehaald zijn: 

– Honing op de deurklink (hele lekkere Azoriaanse honing, zonde)

– Rugkussens van de banken weggehaald (Waar laat je die?)

– Onder de banken heb je opslagruimte. Om daar bij te komen haal je een plank weg die onder het kussen zit. Als je de plank weghaalt maar het kussen terug legt, lijkt het alsof er niks aan de hand is. Ondertussen zit er een gat onder het kussen en als je gaat zitten zak je dus een flink stuk weg (onder andere ik was hier slachtoffer van, maar hij blijft leuk).

De één kan deze dag meer waarderen dan de ander. Het blijft een dag waar ik niet veel van begrijp.

Koosje