Europa aan de horizon

22-03-2022 | 2021 - 2022

In de mast boven de dolfijnen zag ik Europa aan de horizon verschijnen.

Het begon als een normaal dagje tijdens de scheepsovername. Ik werd om half 11 in de middag mijn bed uitgetrokken voor de wacht. Ik dacht huh je bent een uur te vroeg maar mijn loyale wakkermaker vertelde me dat we een uur eerder naar de wacht moesten, omdat we in mijn wacht aan zouden komen. 

Zo gezegd zo gedaan ik trok snel mijn zeilpak aan en vertrok naar de brug. Daar kwam ik erachter dat mijn zeilpak eigenlijk niet nodig was omdat het best warm was en we het grootste deel van de wacht het schip helemaal havenklaar gingen maken oftewel zo schoon maken dat we het hele schip af konden likken. 

Inmiddels konden we de Azoren al aan de horizon zien. Het was heel groot en groen en het zag er echt uit als Europa. Hier kwam bij mij echt het besefmomentje dat we eigenlijk heel dicht bij huis waren en SaS ook niet voor eeuwig gaat duren. Daarna mocht ik de mast in omdat we zeilen gingen inpakken. Het was echt heel mooi omdat we nu de Azoren nog beter konden zien en toen waren er ook nog ineens dolfijnen. Het was heel ziek om de dolfijnen zo hoog vanuit de mast te zien. 

Even daarna hadden we aangelegd in de mooie haven van Horta, die vol gekladderd is met kadeschilderingen. Voordat we weggaan staat de onze er ook tussen!

-Floris-