Heimwee naar het afval

05-03-2022 | 2021 - 2022

Afvalknippen. 

Naar mijn mening een van de belangrijkste en eervolste klusjes aan boord. Eerst alle prullenbakken naar het achterdek loodsen en dan alles wat groter is dan een druif verknippen tot confetti. Dan neemt het minder ruimte in en dat is belangrijk voor tijdens een lange oversteek. Dit geweldige klusje is geschonken aan de 4-8 wacht en dat was afgelopen tijd dus mijn domein. Maar helaas, dit is nu voorbij. 

Er komt een wachtwissel aan en vandaag tijdens mijn allerlaatste wacht had ik nog even uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van het afval. Vandaag stond er op het menu: blikken, melkpakken, plastic folie, verpakkingen en een fles chilisaus. Toen ik klaar was heb ik nog een emotioneel gesprek met de keukenprullenbak gehad en een afscheidstalk met die van de salon. Daarna heb ik alle prullenbakjes teruggezet op hun plek, nog even een klopje op hun deksel gegeven en toen was het echt voorbij. Mijn (stiekem) favoriete klusje moet ik afstaan aan de volgende 4-8. 

Ik ga het missen. 

Saartje