Wat ga je doen als er niks te doen valt?

03-03-2022 | 2021 - 2022

De laatste paar dagen hebben we alleen maar op de moter gevaren naar Bermuda. En om eerlijk te zijn ook als voormalig machinist vind ik op de motor varen maar saai. We hadden echt niks te doen behalve af en toe met het pookje de koers goed leggen en af en toe wat klusjes doen. Als er iets met een zeil moest gebeuren was iedereen meteen helemaal blij. 

Als er niks te doen is verzinnen we onze eigen ding wel als de echte SaS’ers die we zijn. We hebben lichtgevende algen gevangen wat verbazingwekkend genoeg gewoon gelukt is en hebben veel sterrenbeelden geleerd. We hebben moppen verzonnen voor bij de nabespreking van de wacht en raadsels binnen een kwartier opgelost waar onze stuurman 5 dagen over heeft gedaan. Ik zal het raadsel ook aan jullie vertellen voor degenen die zich ook mogelijk af en toe vervelen. 

Wat hebben de volgende landen overeen met Noorwegen: Nederland, Polen, Thailand, Finland, Indonesië en Frankrijk? De letter ’N’ is niet het antwoord… 

Riva