Muiterij op komst!

25-02-2022 | 2021 - 2022

De grote dag was daar. We wisten dat hij ging komen, maar wanneer? Het begin van het einde, de voorbereidingen van de tweede scheepsovername. Iedereen had zich ingeschreven voor een functie: nautisch, zelfbedacht of je kon natuurlijk gaan voor de onmisbare rol de keukendienst. Die laatste zware taak nam ik samen met een fantastisch team op me. Om de beurt werd iedereen op gesprek geroepen. “Alle stuurmannen naar de stuurhut!“ dan ging er toch even een rilling door de meesten. Toen kwamen de vragen ,“hoe ging je gesprek“

Toen we dat stadium voorbij waren, werden we door Sam naar de salon geroepen. Meestal is een ’salonnetje’ niet zo positief en zenuwslopend… Dat was het nog steeds, maar er zou geen slecht nieuws komen deze keer. De uitslag zou bekend worden gemaakt! Daar kwam het beruchte lijstje. Zoals de vorige keer werd er begonnen met de zelfbedachte functies. We hebben deze keer een geweldige columnist en fotograaf in ons midden. Toen de bakker, het fenomenale keukenteam (team broccoli), de machinisten, (en nu wordt het spannend) de bootsmannen, de stuurmannen en uiteindelijk the captain! Er werd luid geklapt voor iedereen. Natuurlijk werd er ook hard gebaald maar daar waren de meesten snel overheen. Zo konden we onze tweede scheepsovername gaan plannen. 

Ikzelf moest een plan bedenken voor vier dagen in de keuken. Daarnaast bereidde ik me ook mentaal voor. Het was een dag die de boeken in gaat, ik wens iedereen heel veel succes en plezier met het schip kapuuuuuh!

Dikke doei en dikke kus Lied<3