Wat wil ik worden?

24-02-2022 | 2021 - 2022

De volgende scheepsovername zit er al weer aan te komen. Normaal zouden we allemaal een sollicitatiebrief schrijven en op gesprek komen. Dat is dan allemaal heel spannend en dat duurt dan ook een paar dagen. Deze keer mogen we gewoon een kruisje op de lijst zetten, bij de functie die we willen. We gaan deze scheepsovername namelijk al snel starten, dus er is minder tijd om brieven te schrijven. 

Als je kans maakt, wordt je op gesprek gevraagd. Velen hier zitten heel erg te twijfelen: wordt het bootsman of stuurman of kan ik het aan om kapitein te worden? Ik weet nog niet helemaal wat ik wil worden, maar vandaag is de deadline om een kruisje te zetten.  Sam en Sander hopen dat er iemand als hun personal assistant solliciteert. Ik heb het alleen nog niet aangevinkt gezien…

Tijdens het SaS-curiculum was er ook ruimte gemaakt voor sailtraining door Sam. Wat Sam ons vooral op het hart wilde drukken is, dat we al heel wat kunnen. We kunnen dus best wat zelfvertrouwen en vertrouwen in de anderen in de groep hebben. Verder heeft Sam nog wat vragen beantwoord en daarbij ook gezegd dat je veel dingen niet uit theorie kan leren. Je moet gewoon logisch nadenken en het gewoon doen. 

Ik ben benieuwd wie er kapitein wordt, maar ook vooral welke functie ik krijg. Eerst maar eens een kruisje zetten…

Laura