Het schip is weer van ons!

26-02-2022 | 2021 - 2022

Zoals verwacht, hadden we nauwelijks de kans om aan school te gaan, voordat iedereen naar het middendek geroepen werd. De spanning was bij mensen met een functie vast al te voelen, maar ik had er deze keer als matroos vooral heel veel zin in. 

De scheepsovername werd geopend door een legendarisch optreden van onze dansers aan boord, de enige echte Third Harmony. Na een opvoering die de dag van tevoren, in het geheim, op het voordek was geoefend, was het dan zo ver. Sam zei nog een paar laatste symbolische woorden en het schip was van de leerlingen, onder leiding van een nieuwe kapitein, die ons voor het eerst als kapitein toesprak… De wachten gingen van start en binnen een half uur stond iedereen weer aan dek voor de eerste manoeuvre. In een twintig minuten was die succesvol volbracht: de eerste gijp van de scheepsovername zat erop!

Het keukenteam van de overname had heerlijke lasagne klaargemaakt voor de lunch, waar ik op de brug in mijn nieuwe wacht van heb genoten. Wij hadden een erg rustige wacht waarin we wat zeilen gezet hebben onder leiding van onze stuur- en bootsman. Die avond was er ook filmavond; we keken The Greatest Showman, en bijna iedereen keek mee. Zelfs matrozen van de 12/4, inclusief mezelf, met dan maar wat uurtjes minder slaap, want…

SCHEEPSOVERNAME 2 IS BEGONNEN!!!

Lilya