Vieren met z’n vieren

27-02-2022 | 2021 - 2022

Ook tijdens een scheepsovername wordt gewoon wacht gelopen…

Mijn plan om een zonnebril mee te nemen voor de wacht, bleek een erg goed idee. De lucht was strakblauw en het zonnetje verwarmde onze koppies. Een voordeel van de wacht van 12:00 tot 16:00 uur is dat je de lunch op de brug op mag eten. We kregen bakjes met stoofvlees, groenten uit de oven, aardappelpuree en koolsalade. De liefhebbers die wat extra zout wilden toevoegen hadden twee opties: de zoutmolen, of je vinger over een reling halen en dat over je bakje uitstrooien. Dat laatste deed niemand, terwijl ik toch van mening ben dat het in theorie een fantastisch slim plan is, zonde. 

Na het eten mochten we de bovenmars en onderbram zetten, wat met zoveel mensen zo gebeurd was. Omdat we toch met zoveel zijn kwamen we daarna ook in de situatie dat we met vier mensen één lijn moesten vieren. Jet vroeg subtiel of we echt met z’n vieren gingen vieren, een woordgrap die bijna van Michiel (onze docent klassieke talen, berucht vanwege zijn woordgrappen) zijn niveau is. 

Na nog een schoonmaakrondje beneden, zat ook deze wacht er alweer op.

Marit