De laatste avond van de overname

28-02-2022 | 2021 - 2022

De laatste avond was er voor de bakkers niet heel veel te doen. Het enige wat we moesten doen, was brood bakken. Normaal deden wij ook het vieruurtje, maar dat zou de normale keukendienst van morgen zelf gaan doen. En vanwege de gistcrisis die we op het moment hebben, moest het deeg extra lang rijzen. Het moest in plaats van een drie kwartier tot een uur wel anderhalf tot twee uur rijzen om het zo groot mogelijk te krijgen. 

Terwijl ik en mijn medebakker aan het wachten waren zijn we naar de salon vertrokken en zijn we de film gaan kijken die op het moment aanstond. Daarna zijn we begonnen met het verdelen van het deeg in vier even grote stukken. We gingen aan de slag met het kneden. Na al dat gekneed ging het deeg mooi opgerold in de broodblikken en konden we weer wachten. Ja het is wat al dat bakken. 

Het was wel heel fijn om niet al te laat te gaan slapen. De avond daarvoor waren we namelijk pas rond kwart over 3 ’s nachts klaar.  We hebben nog heel even een kaartspel kunnen spelen terwijl het brood in de oven stond. Nadat dat klaar was hebben we de broden uit de blikken gehaald om af te laten koelen. 

Nog even de keuken schoonmaken en daarna waren we echt klaar en konden ook wij eindelijk naar bed op deze laatste avond. 

Mees