NU AL NEDERLANDS WEER?!

16-02-2022 | 2021 - 2022

Hevige regenbuien tijdens de 12-4 nachtwacht.

Het was weer tijd voor een 12-4 nachtwacht, waar altijd wel iets te beleven is. Het zou weer een avontuurlijke wacht worden, zoals mijn stuurman, Fabian, het omschreef. En of hij gelijk heeft gehad. Het begon met een regenwolk die ongeveer een uur lang naast ons heeft gehangen; hij ging maar niet over ons heen, maar hij verdween ook zeker niet. Het moment dat we eindelijk dachten ‘yes hij gaat voor ons langs’, was het moment dat de uitloper van de regenbui ons vol trof. Daar hield het ook niet mee op… Er volgden nog een paar andere buien. Gelukkig waren we toch al doorweekt van de eerste bui, dus maakten de andere buien niet heel veel meer uit. 

Ergens waren we gewoon aan het genieten van de buien en maakten de buien de wacht alleen nog maar gezelliger. Persoonlijk had ik het liefst gewoon even mijn shampoo en alles gepakt en heerlijk gedoucht buiten. Helaas was dat niet mogelijk, want er moesten waterdichte deuren dicht en zeilen weggehaald worden. 

Overigens heb ik wel weer mijn spierballen getraind met het telkens open en dichtdoen van de waterdichte deuren en het weghalen en zetten van de zeilen. Kortom, een zeer productieve en gezellige wacht, maar ik was wel blij toen ik weer in mijn bedje lag. 

Hilde