In de mast

17-02-2022 | 2021 - 2022

Vanmiddag-  na school natuurlijk, anders wordt Sander boos – ben ik samen met een mede-SaS’er de mast ingeklommen. We doen dit wel vaker om de dag na te bespreken en te lullen over alles en niets tegelijk. De deining was flink, dus na een heftige klim omhoog kwamen we aan bij het eerste platform. Ik voelde me nog niet super, misschien door vermoeidheid en misschien door zeeziekte. Dus het eerste platform, op 15 meter was wel even hoog genoeg. 

Na een poosje gepraat te hebben schrokken we ons dood, opeens stonden er twee crewleden naast ons. Ze gingen een schoot vervangen, of we even wilde helpen. Natuurlijk wilden we dat! Er waren twee taken te voltooien: de lijn doorgeven naar boven en op de ra staan en al bungelend op 25 meter hoogte een lijn vervangen. Tom en ik wilden natuurlijk allebei de spectaculairste taak. Dus het was tijd voor een snel potje steen-papier-schaar. 

Na een spannende strijd met uitzicht op de woeste zee had ik gewonnen. Ik klom nog een stuk omhoog en verving de lijn. Gelukkig werd ik niet misselijk, er hadden namelijk al een paar mensen uit de mast gebarft. Eenmaal beneden besefte ik pas wat ik gedaan had en dat dat echt heel tof was! Midden op zee een schoot vervangen: nu is School at Sea pas echt begonnen. 

Dikke doei,

Jelle