Zout of zuurstof?

02-02-2022 | 2021 - 2022

Na veel zouthappen lukte het uiteindelijk om regelmatig te gaan staan.

 Vandaag was onze derde dag die we hebben besteed aan het strand van Santa Catalina. Santa Catalina is een heel, héél klein dorpje in Panama aan de Stille Oceaan. Je vraagt je misschien af waarom wij dan drie dagen vrijwillig hier zijn geweest als het zo klein is? Namelijk om het enige te doen dat er te doen is in Santa Catalina: surfen.

Op één iemand na had niemand uit ons groepje echt surf-ervaring dus moesten we het nog leren. Gelukkig had iemand uit ons groepje niet alleen ervaring als surfer maar was hij ook nog eens instructeur op een surfschool in Nederland. Na een korte uitleg op het strand was het tijd om de zee in te gaan. In het begin werd er meer zout dan lucht geademd, maar na een paar uur van bijna verdrinken lukte het bijna iedereen uit ons groepje om regelmatig te gaan staan en een aantal leuke golfjes te pakken. Toen onze “instructeur” zelf op een bord ging staan kwamen we erachter dat de rest van ons nog veel te leren hadden, maar we hadden wel een leuke en sportieve dag gehad.

Tom D