Paardrijden is geen sport

01-02-2022 | 2021 - 2022

Paardrijden is een leuke bezigheid, maar om het nou een sport te noemen…

 Vandaag waren we nog steeds in San Carlos waar we gisteren hadden gesurft. Vandaag besloten we om de bus te pakken het binnenland in, el Valle de Anton om precies te zijn. Een prachtig valleidorpje waar je ook kon knol-rijden, en dat konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan.

Nadat we in ons beste Spaans met de eigenaar hadden onderhandeld konden we opstappen en ik gleed er bijna direct alweer vanaf, goed begin. Gelukkig heb ik nog wat dingen onthouden van mijn zusje thuis dus wist ik de basistechnieken nog wel goed uit te voeren, zoals het paard harder laten lopen.

We liepen in een rustig tempo langs rivieren en door de bossen, het was een prachtig gezicht zo vanaf die wandelende frikandel. Bij een rijstplantage namen we even pauze en liepen we weer terug, ook mochten we nog even in draf. Alleen dat deed mij een beetje pijn, dus ik remde snel weer af.

Het was uiteindelijk een mooie ervaring en leuk om een keer gedaan te hebben.

Tim