Zipline-nend door de eigen reis

31-01-2022 | 2021 - 2022

12 korte seconden, maar wel 12 leuke seconden…

Na 2 nachtjes in Panama City te hebben doorgebracht werden we nu wakker op een slaapzaal in El Valle de Anton. Het ontbijt hoefden we dit keer niet zelf te maken, gelukkig. De afgelopen 2 dagen bestonden namelijk uit boterhammen met bananen en chocoladesaus. Nu werd er toast met scrambled egg en wat fruit voor ons gemaakt. Typisch Panamees blijkbaar…

De dag stond volgepland met heel veel activiteiten. Op nummer 1 stond: ziplinen. Nadat we een lift hadden geregeld bij een lokale bewoner werden we met een pick-up gebracht naar de zipline. Wat bleek; 30 seconden ziplinen was 20 dollar. Na wat discussie, overleg en vooral heel erg afdingen, mochten we voor die 20 dollar 1 zipline doen maar ook zwemmen in een soort natuurbad daar in de buurt. Daar gingen we dan in onze tuigjes door het regenwoud. Na een waterval gezien te hebben en wat loopbruggetjes te hebben bewandeld, gingen we dan toch echt. De zipline duurde maar liefst 12 seconden en het leuke was dat je elkaar vanaf de andere kant nog kon zien. Was het de 20 dollar waard? Ik vond van wel.

We wandelden terug naar het stadje en kwamen rond lunchtijd weer aan in ons hostel. Hier aten we onze overgebleven pasta van de dag daarvoor. Daarna was het tijd om door het stadje te gaan wandelen waarbij we in het eerste het beste toeristenwinkeltje denk ik wel een halfuur lang hebben rondgestruind. De een kwam naar buiten met een mooie hoed en de ander met een soort houten vis.

Rond 17:00 gingen we met 2 meiden uit het hostel mee voor een Sunset Hike. Een wandeling waarbij we uitkwamen op een mooi uitzichtpunt waar we de zonsondergang konden zien.

’s Avonds sloten we de dag af met een hele slechte Twilight film en zelfgemaakte pannenkoeken en om 23:00 was het dan toch echt tijd om te slapen.

Tieke