Laat het avontuur maar beginnen

28-01-2022 | 2021 - 2022

Haal de Lonely Planets naar boven want we gaan op reis!

 Daar stonden we dan, op het middendek te wachten totdat je met je groepje aan wal werd afgezet. En om het zacht uit te drukken was het nogal een kippenhok. Terwijl sommigen zelfs nog hun backpack moesten inpakken, waren de anderen al bezig met het geld ophalen en hun paspoort bewaken met alles wat ze hadden. Ook ik was daar nogal druk mee. Want waar berg je nu zoveel geld op? Ik dacht gewoon lekker makkelijk allemaal bij elkaar in mijn tasje. Totdat ik erop werd gewezen dat het misschien beter was om het geld op te delen. Dus zo ging ik ook op zoek naar de beste verstopplekjes in mijn backpack. En of dat is gelukt, zelfs zo goed dat ik het op een later moment tijdens de reis even kwijt was. Nou goed, wel bepakt en eigenlijk al helemaal bezweet werden we afgezet op de kant.

En nu? Het enige wat we hadden bedacht is dat we naar Panama City zouden gaan. Nou boodschap duidelijk, bus zoeken richting Panama City en gaan met die banaan. Oh ja even voor de duidelijkheid, Colón was voor ons verboden terrein dus de druk lag extra hoog om de juiste bus te pakken. Gelukkig is Portobelo niet zo groot en kwamen we al heel snel andere groepjes tegen die dezelfde richting op gingen.

We zaten uiteindelijk met zoveel mensen in de bus die eigenlijk naar Colón ging dat we de buschauffeur om hebben gekocht om rechtstreeks naar Panama City te gaan. Eerste missie geslaagd. Nu nog een hostel en eten. Gelukkig ging dit allemaal heel soepel waardoor we, na een heerlijke lange douche, allemaal lekker vroeg in bed lagen. Op naar een mooie eigen reis!

Soete