En we varen door… een stukje

20-01-2022 | 2021 - 2022

Vanochtend zouden we “vroeg vroeg” het anker ophalen en koers zetten richting het vaste land. Een dagje varen, ‘s ochtends vertrekken, ‘s avonds alweer voor anker in de baai van Portobelo. 05:00 werd uiteindelijk 07:00, maar alsnog was het wel cool om wiegend in je hangmatje wakker te worden op het achterdek, heel traag de zee naast je voorbij zien stromend. Na een week bij de San Blas eilanden hebben we allemaal wel weer zin om Panama verder te verkennen, voor het eerst het vaste land (en geen eiland) op sinds Dieppe! Iedereen kijkt uit naar de vrije tijd, excursies en, zoals we gisteren hebben gehoord: (waarschijnlijk, misschien, als het goed is) eigen reis!

Toch was het gewoon een dag als iedere andere en dat betekent bij School at Sea: school! Het begon productief, tot bij een groot deel van de groep de zeeziekte weer aansloeg. Niemand zag het aankomen, maar toch hingen er weer zo een paar koppies over de reling. Tot mijn verrassing was ook ik aan beurt; voor het eerst tijdens School at Sea 2021/2022 gebarft… tja, wat valt er te zeggen? Weer een ervaring rijker?

Gelukkig kwamen we vlak na het 16-uurtje al aan in de baai van Portobelo. Anker erin, laatste dingetjes aan school voor deze mooie dag, de tent boven het middendek spannen, zeiltjes inpakken en dan een beetje zwemmen, chillen en van het veranderde uitzicht genieten.

Ik kijk uit naar de komende tijd op het vaste land!

Adíos  (nu moeten we echt Spaans gaan praten, help)

Lilya