1,2,3!

19-01-2022 | 2021 - 2022

Vandaag was de dag, dat je voor het eerst een 1 wou krijgen voor school.

Iets voor de lunch riep Sam ons weer bij elkaar voor wat mededelingen. De meeste waren nog aan het bijkomen van de survival en een zeer slechte nachtrust door de hoeveelheid muggenbulten die ze hadden verzameld. Ook bij mij hadden de muggen een afterparty op m’n benen gehouden. M’n minitube anti-jeuk, is ook al leeg (tips zijn welkom).

Maar goed, we dwalen af op het onderwerp. We wisten al dat het eraan zou komen, en nu kondigde hij aan dat het grote moment daar was. Het 1,2,3-systeem was ingegaan. Ik zal het even uitleggen voor degenen die dit niet kennen. De leerlingen krijgen een cijfer, om aan te tonen hoe ze met school lopen. Krijg je nou een 3tje dan moet je toch echt wat harder aan de bak en is er geen tijd meer om uit je neus te eten of nog even door te kletsen als de pauze al afgelopen is. Deze kinderen krijgen wat extra begeleiding. Je kan ook een 2tje krijgen. Het gaat dan niet slecht, maar ook niet goed. School zal voor jou dan niet heel veel veranderen. Maar als je nou net wat meer toetsen maakt, iets meer inzet toont of er nog wat meer aan trekt kun je wel opschuiven naar een ééntje!  Als je dit mooie cijfer binnen hebt, is er ruimte voor jou om meer wacht te lopen, meer te helpen op het schip of te helpen met boodschappen te doen bijvoorbeeld. Je krijgt dus iets meer vrijheid omdat er op je vertrouwd wordt dat je het wel kan.

Maarrrrr dit is geen vast systeem dus, je kan van een 1 zo hup terug naar een 3 en andersom. Je kan als een ééntje dus niet je hele neus leeg eten. Nadat iedereen z’n naam was opgenoemd met wat ze waren, waren sommige heel verbaasd en sommigen zagen de bui al hangen. Na dit zeer ingrijpende bericht kwam Sam nog wel even met het hele mooie nieuws dat de eigen reis (misschien!) door gaat!!!! Hujjjjj!!!!!!

Oke joe joeeee dikke kus.

Lied