Extra veel vlees

07-12-2021 | 2021 - 2022

Vriezer stuk, voorbereiding scheepsovername en extra vragen tijdens de wacht.

Tja, vriezer stuk op zee en al je vlees ligt te ontdooien, wat doe je dan? Vlees, vlees, vlees, willen we over een paar dagen daar nog iets van zien? Vandaag had de keukendienst veel pret met het maken van 103 hamburgers voor de middag, met hartige rijst met hamstukjes en vleespasteitjes voor in de avond. Wat zal het menu morgen zijn, vlees? De planning om daarna 2 weken vega te eten kwam al snel aan bod. Ook eten een aantal vegetariërs deze dagen toch vlees, want als het anders weggegooid moet worden is dat natuurlijk al helemaal zonde…

Het onderwerp scheepsovername komt ook steeds vaker boven tafel. Over ongeveer drie dagen is het zover. Iedere leerling heeft gesolliciteerd voor een ‘baan‘ aan boord. Binnenkort beginnen de sollicitatiegesprekken, waardoor de handjes van iedereen beginnen te jeuken. Zal ik het worden? Heb ik genoeg kennis? Wie wordt kapitein? Grappig om te zien is dat iedereen extra vragen stelt tijdens de wachten en ineens interesse toont in de kaart of iets dergelijks, zodat ze hun twijfels over hun kennis wegnemen en nog extra dingen leren. Iedereen wordt zo een beetje klaargestoomd voor hun functie die ze graag willen doen..

Ik ben in ieder geval heel benieuwd over hoe de scheepsovername eruit gaat zien en wat er die dagen door onze keukendienst gemaakt zal worden. Vlees?

Jobke