De pennencrisis

08-12-2021 | 2021 - 2022

De pennencrisis

Een van de meest voorkomende crisissen in heel Nederland, ook op de Barkentijn Thalassa, is de pennencrisis.

Overal, dus ook aan boord, bevinden zich sloddervosjes die hun pennen achterlaten op werktafels, stoelen, banken, computertafels en de bar. Dat is natuurlijk slordig en het ziet er rommelig uit, maar een groter probleem zijn de vieze pennenpakkers (die eigenlijk heel tactisch en slim zijn). Zij pakken alle pennen, die mensen zijn kwijtgeraakt of hebben laten liggen. Hartstikke slim natuurlijk, zo weet je zeker dat je pennenvoorraad nooit op raakt. Helaas gaat dit wel ten koste van de onschuldige mensen die hun pennen laten rondslingeren. Zo raak je snel tientallen pennen kwijt in een heel erg korte tijd. Uiteindelijk eindig je met precies nul pennen en kan je niks meer opschrijven. Dit moet toch anders kunnen?

Men kan natuurlijk beter op zijn eigen pen letten. Voor sommigen is dit wel een lastige taak (kuch kuch niet voor mij hoor). Wat een tactiek kan zijn, is om een pen de hele tijd in je zak te stoppen en dan alleen die ene pen te gebruiken. Of er bewust van zijn dat je je pen de hele tijd terug in je etui stopt. Gelukkig zijn er altijd nog lieve gulle mensen die hun pennen willen uitlenen.

Dan mag ik hopen dat jij niet die ene persoon bent die die geleende pen dan niet teruggeeft, want dan ben je echt een ***.

Josephine