Vrouwen aan de macht?!

09-12-2021 | 2021 - 2022

Vandaag was een spannende dag, want we kregen te horen wie welke functie had gekregen voor de eerste scheepsovername.

De dag begon allemaal vrij normaal. Zo was er toen we wakker werden nog steeds heel veel water om ons heen, konden we in 08:00 weer lekker met zweetoksels aan school en hebben we weer veel te lang naar de plantjes in de moestuin gekeken.

De afgelopen twee weken zijn we veel bezig geweest met de voorbereidingen voor de scheepsovername, zo hebben we nog zoveel mogelijk vragen proberen te stellen, hebben we sollicitatiebrieven geschreven en zijn we allemaal op gesprek geweest. Daarom was het voor iedereen super spannend om tijdens de lunch ´de uitslag´ te horen.

Nadat we door de spanning alle kleuren van de regenboog in onze onderbroeken hadden gedeponeerd, begon Sam eindelijk het lijstje op te noemen. Er was maar een bepaald aantal functies dat vervuld kon worden, dus helaas moest het overgrote deel van de groep teleurgesteld worden. Het was natuurlijk even heel erg balen voor de mensen die niet waren geselecteerd op hun beoogde functie, maar ik denk dat iedereen uiteindelijk ook van het hele sollicitatieproces erg veel heeft geleerd.

Het was erg opvallend, maar zeker ook terecht, dat alle functies zijn vervuld door enkel en alleen de vrouwen aan boord. Letterlijk elke functie, van de kapitein tot en met het animatieteam, is naar een vrouw gegaan. Natuurlijk moesten de elf jongens aan boord de nodige grappen over de ´vrouwen aan de macht´ even incasseren en zo sloten we de dag wederom met een geweldige sfeer af.

We merken als groep dat de scheepsovername echt dichtbij aan het komen is, maar gelukkig blijft de sfeer hier vrij ontspannen. We hebben het hier dus nog steeds enorm naar ons zin en genieten optimaal.

Karsten