Een dagje keukendienst

06-12-2021 | 2021 - 2022

Elke dag heeft een ander groepje keukendienst maar wat gebeurt er nou precies tijdens een dag in de keuken?

Als keukendienst word je om half zeven – een uur voor het ontbijt- wakker gemaakt. De dag van tevoren heb je al besproken wat je gaat maken. Dus je begint fris en fruitig aan het maken van het ontbijt. Zodra de pan met melk voor de havermout het vuur op gaat, wordt het al bloedheet in de keuken. Als een half uur van tevoren de schoolploeg wakker gemaakt is, en de tafels gedekt zijn, kan om half acht het ontbijt gegeten worden.

Na het ontbijt begint het feest van het afwassen. Als de afwas gedaan is, ga je verder met het voorbereiden van de lunch en het 11-uurtje. Als 11-uurtje hadden wij deze keer een bananenmilkshake gemaakt met het ijs dat op moest, omdat zowel de vriezer als de koelkast in de keuken het begeven hadden.

Als lunch hadden we pasta funghi uit de oven.

Naast het koken van het eten ben je in de keuken voortdurend bezig met afwassen en opruimen en je moet zorgen dat alles te allen tijde zeevast staat. Na de afwas van de lunch te hebben gedaan, begin je met de voorbereiding van het 16-uurtje en het avondeten. Nadat dit gemaakt is, en de groep gegeten heeft,  heb je nog een laatste keer die enorme berg afwas. En als dat klaar is, moet de keuken ook nog eens helemaal schoongemaakt worden. Dat is hygiënisch en zo heeft de keukendienst van morgen ook een schone werkplek.

Dan nog even nabespreken en dan ben je klaar!

Jette