Zeilen hijsen!!

27-10-2021 | 2021 - 2022

Vandaag vertrokken we uit het mooie Dieppe.

Met de zon op ons gezicht en de rustige wind zijwaarts voeren we weg. Met het stadje achter ons, gingen we verder op reis naar ons eerste hoofddoel: Tenerife.

Tijdens het vertrek had ik wacht en mochten we zeilen gaan hijsen. Niet 1, 2 of 3, maar bijna allemaal. Het was wel een spektakel om te zien. Maar het zorgde wel weer voor een rommeltje, al die lijnen over het dek. Want zoals Sam zegt: ‘Eerst de zeilen zetten, dan pas opruimen.’ Tijdens het hijsen van de zeilen werd de motor ook uitgezet, en voeren we rustig op de wind verder.

Toen de wacht gedaan was, was het weer tijd voor school. Ja, ook dat moest gebeuren. Wonder boven wonder werd niemand zeeziek. Zelfs ik niet, die eerder in de reis ‘s nachts wakker werd om rennend naar de wc alles wat ik had gegeten, uit te braken.

Misschien morgen, dat het toch gebeurt. We zullen zien!

Henri