Mijn wacht (15:00-18:00 uur)

28-10-2021 | 2021 - 2022

Een drukke en leuke wacht vol nieuwe belevingen.

Tijdens onze wacht kwamen we aan in de voorhaven van Cherbourg, waar wij voor anker gingen om een stormpje af te wachten. Net voordat we de voorhaven in voeren, werden de eerste dolfijnen al gespot. Bijna iedereen stond gelijk met z’n allen aan de reling om ze te spotten; er zijn zelfs mensen gewekt om de dolfijnen te zien. Het was echt heel leuk en gaaf om nu al dolfijnen te zien.

Het schip lag ten anker, dus was het tijd om het schip klaar te maken voor de nacht. Dat houdt in dat de razeilen moesten worden ingepakt (de ra’s zijn de dwarse balken op de mast). Mijn wacht kreeg deze taak op zich. Ik ging samen met twee meiden uit mijn groepje naar de bovenbram, de hoogste ra in de top van de mast.

Eenmaal boven had ik echt heel mooi uitzicht. Het was echt vet om vanuit daar overal op neer te kunnen kijken. Al moet ik wel zeggen dat ik een beetje bang was daar bovenin. Niet vanwege de hoogte, maar de wiebelende lijntjes waar ik op stond.

Het was wel echt een heel leuke ervaring!

Hilde