Inschepen

17-10-2021 | 2021 - 2022

07u00 – Wakker. Vandaag komen ze dan eindelijk. Zijn we er klaar voor? Zijn alle vinkjes op alle lijstje gezet? Nog een beetje moe van het feestje de avond van te voren staan we op. Met een eindsprintje ruimen we de laatste dingen op, trekken we nog één keer een stofzuiger door de eetzaal (straks doen de SaS’ers dit zes maanden zelf) en trekken we zo veel mogelijk kleding met SaS-logo’s aan.

09u30 – de eerste auto’s parkeren naast het schip. Vol spanning en enthousiasme stappen de SaS’ers en genodigden uit, maar als er hier nog 50 auto’s bij moeten gaat dat nooit passen. Vriendelijk doch dwingend dirigeer ik ze naar de naburige parkeerplaats en de loods.

10u00 – First contact. De eerste SaS’er zet voet aan boord.

10u00 – 13u00 ­– Tijdens het uitdelen van de softshells maak ik een praatje. Sommige ouders vinden mijn favoriete fun fact (namelijk dat de romp van de Thalassa van een eerder gezonken vissersboot komt) helemaal niet zo fun. De lectuur in de salon (de vele Donald Duck pockets) krijgt gelukkig wel hun goedkeuring.

14u00 – 15u00 – Na een korte voordracht door de SaS’ers en de speech van 1 minuut van Sam is het tijd voor het afscheid. Knuffels en tranen. Eén voor een lopen de SaS’ers over de loopplank het schip op en meteen naar de eetzaal benedendeks. Oh nee! Toch nog even naar het middendek voor een zwaaimomentje en een fotomomentje. Dan is het écht tijd om naar binnen te gaan. Sam praat de tijd vol totdat alle ouders en genodigden écht weg zijn.

16u00 – ??? – Alle bagage en cadeaudozen worden aan boord gebracht. De tassen worden gecontroleerd: heeft iedereen wel alles bij zich? Is er niemand die (in buitensporige mate) de paklijst overschreden heeft? Nee, dat zevende paar schoenen heb je écht niet nodig…

20u43 – Na een dag vol indrukken gaat de eerste naar bed. De rest volgt snel en nog voor half tien ligt iedereen op bed. Ik neem nog een kopje thee en werk nog wat toetsenoverzichten bij; mijn standaard avondroutine de afgelopen jaren en de komende zes maanden.

Nu zijn we écht begonnen.

Sander (onderwijscoördinator aan boord)