School op zee; letterlijk

20-03-2020 | 2019 - 2020

Eindelijk waren we op de hoogte van wat er in Nederland allemaal aan de hand was met betrekking tot het Corona-virus. We hadden sailmail gehad van onze ouders en we kwamen erachter dat scholen in Nederland en België dicht zijn en dat er online lessen zijn gestart.

Met deze gedachte in ons achterhoofd startten wij (van ploeg 2) een gewone schooldag. Vandaag zouden we weer knallen voor school, om eventuele achterstand met onze klasgenoten in Nederland nog in te halen.

Echter bleek normaal aan een tafel blijven zitten nog niet zo gemakkelijk. Door de enorme deining vlogen er zowel leerlingen als pannen en boeken door de eetzaal, wat best vermoeiend kan zijn. Daarbij hing er spanning in de lucht: de uitslag van de sollicitaties voor de scheepsovername zou vandaag bekend worden gemaakt! En zo zat iedereen om 16:00 uur gespannen te wachten op de uitslag. Er volgde opluchting en bij sommigen teleurstelling, maar al snel ging de gewone school-vibe over naar de scheepsovername-vibe. Dat betekende blije gezichten terwijl er hard werd gewerkt aan de voorbereidingen. We sloten de dag af met ‘hutchillings’ waar we elkaar vertelden over onze schooldag.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar voor ons was deze dag een gewone schooldag, waarna ik de volgende ochtend om 04:40 uur werd gewekt: tijd voor de wacht!

Dide