Een memorabele dag voor de jarige

21-03-2020 | 2019 - 2020

Vandaag, 21 maart, begon al vroeg voor mij! Tja, dat heb je als je de één-tot-vijf wacht loopt.

Vandaag is een meer bijzondere dag dan normaal. Naast dat de scheepsovername start is een vriendin van mij aan boord vandaag jarig! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Tijdens het schoonmaken van de salon (dit doen we ’s nachts) liep ik ietwat onhandig met verjaardagsslingers en een rol plakband naar mijn hut. Terwijl ik mijn evenwicht probeer te houden, doe ik een poging om de slingers op te hangen. Op een bewegend schip kan zelfs dat meer uitdaging zijn dan dat je zou verwachten. We gingen terug naar de brug waar de wachtleider op ons stond te wachten om te vertellen dat we klaar waren. De wacht ging snel voorbij en daarna konden nog even wat slaap pakken.

In de tijd dat ik sliep is er veel gebeurd: de scheepsovername begon en iedereen nam zijn eigen plekje in. De nieuwe stuurmannen, eigenlijk zijn dat gewoon jongvolwassenen, namen de wachten over. Zo was er ook een heerlijke lunch bereid door de keukendienst en een vieruurtje. Hierbij kreeg mijn vriendin haar verjaardagsdoos. Ze had heel veel leuke cadeaus en brieven gekregen. Stiekem probeerden een mede-SaS’er en ik een specifiek cadeau, een pakje met verjaardagskaarsjes, te onderscheppen. Dit gebeurde zo snel dat ze het niet door had (oké misschien toch nog een klein beetje). Maar dit was met een goede reden, want we hadden nog een kleine verrassing in petto. De avond ervoor hadden een ander en ik namelijk een verjaardagstaart gebakken! We hebben speciaal hiervoor cakemix en eieren ingekocht. Nadat we haar een je-mag-niet-buiten-je-hut-komenverbod hadden gegeven, konden we aan de slag. Nog even hebben we in rap tempo de kaarsjes aangestoken en terwijl we zongen, kwam de jarige aangelopen. Juichend mocht ze de kaarsjes uitblazen en zelf de cake aansnijden.

Als deze dag niet memorabel was, dan zou ik het ook niet weten.

Elena