Een schuine nachtwacht

16-03-2020 | 2019 - 2020

Om 00:30 uur werd ik gewekt, het was weer tijd voor een nieuwe nachtwacht! Het schip ging heel erg scheef waardoor er de hele tijd van alles omviel, zoals kopjes, bekertjes en bestek. Desondanks zat de sfeer er tijdens de wacht goed in: we waren heerlijk aan het meezingen op de Nederlandse Klassiekers in de kou, de storm en de regen.

Rond 04:00 uur ’s nachts waren er opeens heel veel windvlagen en daarom moest een aantal zeilen worden gestreken. Het regende al de hele wacht, dus als een stel verzopen katjes gingen we vliegensvlug te werk. We hadden een recordtijd! Vervolgens was het tijd voor ons nachtelijk eten. Dit keer hadden wij poffert en rijstepap, maar van dat laatste was niet iedereen gecharmeerd. Daarna moesten we nog maar een half uurtje in de regen buiten te sturen en toen was het al weer tijd voor de overdracht.

Toen de wachtoverdracht klaar was, konden we heerlijk gaan uitrusten en slapen. Maar zo makkelijk ging dat nog niet; je viel de hele tijd uit je bed doordat het schip (nog steeds) zo scheef ging… 

Albertine