De bestemmingen door mijn ogen

17-03-2020 | 2019 - 2020

Vandaag was een dag waarop alles goed verliep, netjes volgens schema. Er is niks ergs gebeurd, er was ook geen spannende brammenrace en er zat niet opeens een dikke tonijn aan onze vislijn. Daar komt ook nog bij dat ik een schooldag had, dus waar moet ik over schrijven?

Omdat het einde in zicht is en Nederland de enige en laatste bestemming is die we nog gaan krijgen, heb ik hieronder wat geschreven over hoe ik bepaalde bestemmingen heb beleefd.

Kaapverdië was het land waarbij ik de meeste verbazing had over het landschap omdat ik het niet zo had verwacht. Omdat de Kaapverden best zuidelijk liggen, had ik verwacht dat het tropisch en groen zou zijn. Echter, het eiland was opgebouwd uit kale, rotsachtige bergen. Bomen waren er nauwelijks. Het was zo droog dat er tekenen waren van woestijnlandschap.

Dominica was voor mij het mooiste land, met uitbundig groene, tropische heuvels. De Dominicaanse sfeer gaf mij een relaxed gevoel op deze reis. Ik denk dat dat merendeels komt door het bezoekje aan de Rastafarigemeenschap, waar we twee dagen lang geen zorgen of stress hadden. De nabijheid van de Rastafari en de ongerepte natuur deed iedereen ontspannen.

San Blas was voor mij het meest fantasierijke gebied. Op weg naar ons survivaleiland leek het alsof je aan het varen was door de foto’s op Wikipedia onder het kopje ‘meest fantasierijke plekken’. Het leek nep, ik had niet verwacht dat zoiets echt bestond…

Bermuda was voor mij het land met de sociaalste en vriendelijkste mensen. Mijn verbazing was groot; iedereen die je tegenkwam keek blij en als je even oogcontact maakte, werd je altijd vriendelijk gegroet en soms heetten ze je zelfs welkom op hun eiland, Bermuda. Ik ben vaak in gesprek geraakt en het initiatief kwam meestal vanuit geïnteresseerde dorpelingen. Bermuda was ook het duurste land.

Nederland is niet per se het land dat ik het meeste mis maar wel het land waar ik de mensen (familie en vrienden) het meeste mis. Deze heimwee had ik aan het begin van de reis niet. Nederland is ook het land waar ik nu het meest benieuwd naar ben; hoe is het dit afgelopen jaar veranderd en hoe zit dat nou met dat coronavirus en zo…

Antoine