Na regen komt zonnesch… nog meer regen

15-03-2020 | 2019 - 2020

Ik kwam om 09:00 uur ’s ochtends aan op de brug voor mijn wacht. Heel bewolkt, veel buitjes en veel wind: de perfecte omstandigheden voor een actieve wacht! En dat was het zeker. Ik was wachtleider en Jehanne (onze stuurvrouw) liet mij op de radar zien dat er veel buien aankwamen en dat de wind erg ging draaien.

We begonnen de wacht dus gelijk met gijpen. We hebben dit half jaar al aardig vaak gegijpt maar op de een of andere manier heb ik het nog nooit mee gemaakt. Ik moest dus als wachtleider voor het eerst gaan gijpen en dat was nog niet zo gemakkelijk, dus gelukkig kwam Sam al snel om mij te helpen. Na het gijpen kwamen er weer veel buien aan waardoor er veel zeiltjes weggehaald moesten worden. Later bleek het toch mee te vallen waardoor de zeilen weer terug gezet mochten worden. Dit ging zo de hele wacht door… Een actieve wacht was het zeker!

Vera